همشهری آنلاین: نیروگاه هسته‌ای شناور آکادمیک لومونوسوف با ترک بندر سن‌پترزبورگ عازم مأموریت شد. این نیروگاه از اهمیت استراتژیک بالایی برای روسیه برخوردار است.

روسیه نخستین نیروگاه هسته‌ای شناور جهان را به آب انداخت

به گزارش دويچه وله، نیروگاه هسته‌ای شناور روسیه روز شنبه (۲۸ آوریل) بندر سن‌پترزبورگ را به مقصد بندر مورمانسک ترک کرد. مأموریت اصلی این یگان شناور که "آکادمیک لومونوسوف" نام دارد، تأمین انرژی مورد نیاز پایگاه‌های نظامی روسیه در شمالگان (ناحیه پیرامون قطب شمال) است.

پاول ایپاتوف، یکی از مقام‌های شرکت هسته‌ای "روزن ارگو اتم" به خبرگزاری روسی "تاس" گفته، دو رآکتور این نیروگاه پس از رسیدن به مقصد به سوخت هسته‌ای مجهز خواهند شد.

در منطقه مورمانسک بزرگترین بخش ناوگان شمالی روسیه از جمله بیشتر زیردریایی‌های هسته‌ای ارتش این کشور مستقر شده‌اند.

نیروگاه هسته‌ای شناور "آکادمیک لومونوسوف" از اهمیت استراتژیک بالایی برای روسیه برخوردار است. این نیروگاه قرار است در تابستان ۲۰۱۹ با ترک مورمانسک به سمت اقیانوس منجمد شمالی حرکت کند تا در آنجا آب و برق مورد نیاز سکوهای نفتی روسیه را تأمین کند و همچنین برای نمک‌زدایی آب دریا مورد استفاده قرار گیرد.

این نیروگاه شناور می‌تواند برق مورد نیاز جمعیتی دویست هزار نفری را نیز تأمین کند.

فعالان محیط زیست از فعالیت این نیروگاه هسته‌ای شناور انتقاد کرده‌اند. سازمان "صلح سبز" (Greenpeace) اخیرا با اشاره به فاجعه اتمی نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل که در سال ۱۹۸۶ به وقوع پیوست، نسبت به خطر "چرنوبیلی روی یخ" هشدار داد.

روسیه نخستین نیروگاه هسته‌ای شناور جهان را به آب انداخت

هدف روسیه کسب ذخایر غنی نفت و گازی است که گمان می‌رود در منطقه اطراف قطب شمال وجود داشته باشد. به دلیل گرمایش زمین و ذوب شدن یخ‌های قطبی مسیر‌های جدید تردد دریایی در دوردست‌های شمال روسیه ایجاد شده‌اند که همین مسکو را به تقویت حضور نظامی خود در این مناطق برانگیخته است.

پیش‌تر آمریکا و چند کشور واقع در قطب شمال نیز نسبت به اکتشافات نفتی در این مناطق ابراز علاقه کرده بودند.

کد خبر 404077

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار روسیه‌ و قفقاز

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha